Lyckas Med Mat

Lyckas Med Mat
Lyckas med mat

söndag 22 maj 2011

Glutenfria muffins

Har också försökt att baka de amerikanska muffinsen med glutenfritt mjöl - receptet är ungefär som de andra jag bakat.

Glutenfria chokladmuffins

Blir ca 12 st.

3,5dl glutenfritt mjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
150 g Marabou Polka
1 ägg
3 dl grädde
1 dl olja
1 tsk SP (sponge cake stabilizer)

Ugn - 175°

Blanda mjöl, socker,bakpulver,vaniljsocker,salt och kakao. Rör om och blanda väl.
Vispa ihop ägg,mjölk, olja och SP i ca 1 minut.
Rör sedan ner mjölblandningen i äggvispet.
Fördela smeten i pappersformar för medium muffins. Fyll till lite mer än hälften.
Tryck ner en chokladbit i formen så den hamnar i mitten när dom gräddas.
Grädda i 15-17 minuter i mitten av ugnen.


De blev inte särskilt vackra, men goda :)

Tror att dessa blir toppen med godisgrädde på - med smak av marabou polka naturligtvis :)
Går förmodligen utmärkt med vispad grädde, glass eller fruktblandning till också

3 kommentarer:

  1. De blev riktigt goda - lagomt smuliga utan att vara torra... Estetiskt fanns det väl mer att önska, men smaken var det inget fel på :)

    SvaraRadera
  2. Obs! Marabou Polka innehåller spår av vete så muffinsen är egentligen inte glutenfria. Viktigt att veta för de som har celiaki och måste äta strikt glutenfri kost.

    SvaraRadera