Lyckas Med Mat

Lyckas Med Mat
Lyckas med mat

onsdag 11 maj 2011

Prinsessmuffins :)

I dag blir det att baka muffins, så att jag bara har att ta fram och garnera dem med frosting eller grädde när kalaset börjar närma sig :) Det blev 24 st muffins av medelstorlek och 5 st jumbomuffins

Vaniljmuffins - 200°C - ca 15 minuter

3 dl socker
200 g smör
2 msk vaniljsocker eller 1 msk vaniljfrön (idag valde jag att ta 1 tsk vaniljfrön och 1 msk hemmagjort vaniljextrakt)
2 tsk SP (Sponge Cake Stabilizer)
4 ägg
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
3 dl grädde


Låt smöret stå framme en stund innan du börjar baka så det hinner bli mjukt. Sätt sedan smöret, socker, vaniljsocker och SP i en bunke. Mixa ordentligt tills röran blir ”fluffig”. Tillsätt ett ägg åt gången, se till att få med all smet innan du sätter i nästa ägg (använd gärna en slickepott för att få med smeten från kanterna). Mixa sedan ihop allt detta i minst 3 minuter. När man använder SP (som finns hos strössel&annat ) så blir smeten "fluffig och mjuk som vispad grädde...

Blanda mjöl och bakpulver noga och sila sedan ner det i smeten. Häll i grädde och mixa ihop allt. Fyll muffinsformarna till ungefär 3/4-delar. Använd gärna muffinsformar av aluminium som stöd för pappersformarna (för att undvika att smeten rinner ut och gör bakverken platta)

In i ugnen! (200°C ca 15 min)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar