Fryst björnbärscheesecake med kolasås
Ingredienser:
400g philadelphiaost
1 burk kondenserad mjölk
3 ägg
Finrivet skal och juice av 1 lime
250 g tinade björnbär
2 marängbottnar
2 dl marshmallows
Garnering:
björnbär eller andra bär
marshmallows
1 sats kolasås*
*Kolasås (dulche de leche):
1 oöppnad burk kondenserad mjölk, utan etikett
Lägg 1 oöppnad burk med kondenserad mjölk i en stor kastrull. Fyll på med vatten så det täcker burken och lite till. Det är viktigt att burken hela tiden är täckt med vatten - fyll på med hett vatten under kokningen om det behövs. Låt koka ca 1h 30 min. Låt burken svalna helt innan den öppnas. Rör såsen slät i en bunke - klart!!!
Gör cheesecaken så här:
Vispa färskosten mjuk tillsammans med den kondenserade mjölken. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda i limeskal och juice. Mosa björnbären.
Lägg en marängbotten i en springform (ca 22 cm i diameter). Bred ut bärmoset på marängen. Tryck ner marshmallows. Häll på hälften av Philadelphiasmeten. Lägg på den andra marängbottnen och häll på resten av smeten. Ställ smeten i frysen i minst 5 timmar, helst över natten.
Ta ut cheesecaken ca 30 min före servering. Garnera med björnbär och minimarshmallows. Ringla över lite av kolasåsen och servera resten vid sidan om.
Recept och bild från ica.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar