Perfekt som avslutning på en god middag med trevligt sällskap :) och som sagt kan man frysa in resterna om det skulle råkas bli något över :)
Läcker Pinocciotårta
För 10-12 personer.
Ingredienser
75 g smör eller margarin
1 ½ dl socker
4 äggulor
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 dl mjölk
100 g hackade hassel - eller valnötter
Maräng:
4 äggvitor
2 1/4 dl socker
Fyllning:
4 dl vispgrädde
Gör så här
Ugn: 150°
Rör fett och socker poröst. Tillsätt gulorna, en i taget. Rör kraftigt efter varje gula. Blanda mjöl väl med bakpulver. Rör ner detta i äggsmeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25x35 cm, klädd med bakfolie eller bakpapper. Strö över nötterna.
Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner sockret. Bred marängen över smeten och grädda botten ca 45 minuter i mitten av ugnen.
Dela den kalla kakan på mitten och lägg ihop halvorna med vispad grädde emellan. Ställ tårtan kallt tills den ska ätas.
Tips!
Glöm inte att visp och skål måste vara absolut rena och torra innan du vispar äggvitorna. Du kan också lägga bär, färska eller frysta, som tårtfyllning tillsammans med grädden.
Tårtan går bra att frysa. Får du rester, skär tårtan i lagom portionsbitar och frys in. Servera bitarna som bakelser, gärna halvtinade.
recept och bild från hemmetsjournal.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar