Kokos- och vaniljmuffins - 200°C - ca 15 minuter
Ca 20 st
3 dl socker
175 g smör
1 tsk vaniljfrön
1 msk hemmagjort vaniljextrakt
2 tsk SP (Sponge Cake Stabilizer)
4 ägg
3 dl mjöl
2 dl kokosflingor
1,5 tsk bakpulver
2 dl grädde
1 dl kokosmjölk
1 msk kokosextrakt
Låt smöret stå framme en stund innan du börjar baka så det hinner bli mjukt. Sätt sedan smöret, socker, vaniljsocker och SP i en bunke. Mixa ordentligt tills röran blir ”fluffig”. Tillsätt ett ägg åt gången, se till att få med all smet innan du sätter i nästa ägg (använd gärna en slickepott för att få med smeten från kanterna). Mixa sedan ihop allt detta i minst 3 minuter.
Blanda mjöl och bakpulver noga och sila sedan ner det i smeten. Rör ned kokosflingorna. Häll i grädde, vaniljextrakt, kokosextrakt och kokosmjölken och mixa ihop allt. Fyll muffinsformarna till ungefär 3/4-delar. Använd gärna muffinsbakformar av aluminium som stöd för pappersformarna (för att undvika att smeten rinner ut och gör bakverken platta)
In i ugnen! (200°C ca 15 min)
Grannen har varit och provsmakat och ha sa att muffinsarna smakade bra :)
Blir nog toppen med en chokladfrosting på, ska försöka mig på det under helgen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar