Den absolut godaste och lättare varianten jag stött på när det gäller moccarutor... Fick receptet av en kollega på mitt jobb...
Moccarutor - 175°C - 25-30 minuter - liten långpanna
Ingredienser:
4,5 dl socker
3,75 dl mjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
225 g smält smör
2,25 dl vatten
3 ägg
Glasyr:
100 g smält smör
2 msk kaffe
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
(kokos)
Blanda socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Smält och värm smör och vatten. Vispa ihop ägg, smör och vatten i de torra ingredienserna. Skjuts in i ugnen (175°C 25-30 min)
Blanda ihop ingredienserna till glasyren, gärna i en kastrull på spis med låg värme, så det blir lite mer lättarbetat...
Bred glasyren på den kalla kakan, garnera med kokos (eller strössel eller något annat roligt). När glasyren stelnat, skär i rutor...
Klart!!! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar