Här kommer det tredje bakverket som jag bakade igår - just nu sitter jag hemma hos mor&far och söker igenom mammas tidningar för nya och spännande bakverk att prova :)
Chokladrutor i långpanna
Ingredienser:
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljextrakt
1 tsk SP (sponge cake stabilizer)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
2 msk kakao
150 g smör
1 1/2 dl mjölk
Glasyr:
3 dl flor med chokladsmak
1 tsk kallt kaffe
2 tsk vaniljsocker
50 g smält smör
3 msk mjölk
Garnering:
1/2-1 dl kokosflingor
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°.
Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg, socker, SP och vaniljextrakt pösigt.
Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner dem i äggblandningen. Rör ner smöret och mjölken.
Rör till en jämn smet och häll ner i långpannan.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Gör glasyren under tiden: Blanda florsocker, kakao, kaffe och vaniljsocker. Tillsätt smör och mjölk. Rör glasyren slät.
Bred glasyren över den varma kakan när den är färdiggräddad. Strö över kokosflingor.
Låt kakan svalna innan den delas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar