Tillagning
Kyckling med soja och whisky. Rätten är kanongod, smaken av whisky försvinner helt.
Whiskykyckling 4-6 port
Ingedienser:
- 1 kg kycklingfiléer
- 1 dl Mushroom Soja (måste vara denna sort)
- 0,5 dl whisky
- 2,5 dl grädde (valfri sort)
- 2,5 dl mjölk (ev. 5 dl grädde istället, smalare med mjölk)
- salt och peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Ansa och dela kycklingfiléerna så att de inte är alltför tjocka. Lägg ut dem i en ugnsfast form. Salta och peppra lite.
3. Blanda soja och whisky i en bunke. Blanda sedan i grädden och mjölken.
4. Häll blandningen över kycklingen.
5. Ställ in formen i ugnen och låt stå i ca 1 h 10 min, kontrollera dock att kycklingen är helt färdig innan servering. Rör runt kycklingen lite under tiden.
6. Servera med ris/potatis och en god sallad.
Smaklig måltid!
Whiskykyckling 4-6 port
Ingedienser:
- 1 kg kycklingfiléer
- 1 dl Mushroom Soja (måste vara denna sort)
- 0,5 dl whisky
- 2,5 dl grädde (valfri sort)
- 2,5 dl mjölk (ev. 5 dl grädde istället, smalare med mjölk)
- salt och peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Ansa och dela kycklingfiléerna så att de inte är alltför tjocka. Lägg ut dem i en ugnsfast form. Salta och peppra lite.
3. Blanda soja och whisky i en bunke. Blanda sedan i grädden och mjölken.
4. Häll blandningen över kycklingen.
5. Ställ in formen i ugnen och låt stå i ca 1 h 10 min, kontrollera dock att kycklingen är helt färdig innan servering. Rör runt kycklingen lite under tiden.
6. Servera med ris/potatis och en god sallad.
Smaklig måltid!
Receptet kommer från Tasteline.com
Den är en favorit här!
SvaraRaderaDet blir också suveränt gott om man istället för whisky tar en vitlök och pressar över kycklingen.
Åh det måste provas någon gång :)
SvaraRadera