Det här låter som en kaka i min smak - om du tycker att måtten verkar knasiga så beror det på att jag konverterat från amerikanska "cups"
Mississippi mud cake
Botten:
2,3 dl hackade pecannötter
225 g smör
115 g hackad mörk choklad
4,7 dl socker
3,6 dl mjöl
1,2 dl kakao
4 stora ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk salt
300 g minimarshmallows
Chokladfrosting:
115 g smör
40 g kakao
5,5 msk mjölk
450 g florsocker
1 tsk vaniljextrakt
Häll nötterna på ett bakplåtspapper, sätt plåten i ugnen (175°C i 8-10 minuter). Smält ihop smöret och chokladen. Blanda socker, mjöl, kakao, ägg, vaniljextrakt och salt i chokladsmeten. Häll smeten i en smord form (25x35cm). In i ugnen, 175°C i 20 minuter. Ta ut kakan ur ugnen, strö marshmallows jämnt över kakan. Ringla chokladfrostingen* över den varma kakan och avsluta med att strö över de rostade pecannötterna.
* Chokladfrosting: Rör ihop smör, kakao och mjölk i en kastrull på medelhög värme tills smöret smält. Låt det sedan koka ca 2 minuter medan du rör hela tiden. Ta sedan bort kastrullen. Häll smeten i en bunke och vispa i florsocker och vaniljextrakt med elvisp tills frostingen blivit len och jämn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar