Lätta att baka, kul om du inte vill göra chokladbollar men ändå vill göra något snabbfika...
Chokladbollsmuffins - 200°C - 10-15 minuter - blir ca 15 st mindre
Ingredienser
5 dl havregryn
175 gr smält smör eller margarin
1 msk grädde
2 msk kakao
1 ½ msk vaniljsocker
½ tsk vaniljfrön
1 ½ dl strösocker
½ dl muscovadsocker
1 ägg
Beskrivning
Börja med att smälta smöret, blanda det med havregrynen och låt det dra ca 5 min.
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i kakao och vaniljsockret i äggsmeten. Blanda ihop med havresmeten. Klicka i pappersformar eller i en muffinsbakform. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 200gr ca 10-15 min.
Enjoy
Hur ska muffinsen vara i konsistens när dom är klara? Eller går man på färgen?
SvaraRaderaJag kollade när de började släppa runt kanten. De blir ganska tunga och bastanta - inte som vanliga muffins.
Radera