Ingredienser
200 g mörk choklad (ca 45 % kakaohalt)
1/2 vaniljstång
1 1/2 msk espressokaffe
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
50 g rumsvarmt smör
1.3 dl socker
1.3 dl farinsocker
2 ägg
1/2 tsk salt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Bryt chokladen i bitar och smält i en skål över vattenbad eller i mikro.
3. Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Ta chokladen från värmen. Tillsätt fröna i chokladen tillsammans med kaffet. Blanda runt och låt stå.
4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och 1/2 tsk salt i en skål.
5. Vispa smör, socker och farinsocker lätt och pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt chokladsmeten, lite i taget under vispning, tills det är slätt. Sänk hastigheten och blanda ner mjölblandningen. Låt vila i 10 minuter.
6. Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. Klicka ut smeten med hjälp av en sked, ca 4 cm ifrån varandra.
7. Grädda i ugnen 10–12 minuter. Låt kakorna svalna. Lägg dem i en burk.
Recept och bild från ICA.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar