Tack Emelie för receptet! (Även om jag gjorde om det liiite) :)
Amerikanska Chokladmuffins
Blir ca 14-16 st.
4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
150 g Marabou Mintkrokant
1 ägg
3 dl mjölk (jag använde 1 dl grädde och 2 dl mjölk)
1 dl olja
1 tsk SP (sponge cake stabilizer)
Ugn - 175°
Blanda mjöl, socker,bakpulver,vaniljsocker,salt och kakao. Rör om och blanda väl.
Vispa ihop ägg,mjölk, olja och SP i ca 1 minut.
Rör sedan ner mjölblandningen i äggvispet.
Fördela smeten i pappersformar för medium muffins. Fyll till lite mer än hälften.
Tryck ner en chokladbit i formen så den hamnar i mitten när dom gräddas.
Grädda i 15-17 minuter i mitten av ugnen.
Tror att dessa blir toppen med godisgrädde på - med smak av marabou mintkrokant naturligtvis :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar