Glutenfria chokladmuffins
3,5dl glutenfritt mjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
150 g Marabou Polka
1 ägg
3 dl grädde
1 dl olja
1 tsk SP (sponge cake stabilizer)
Ugn - 175°
Blanda mjöl, socker,bakpulver,vaniljsocker,salt och kakao. Rör om och blanda väl.
Vispa ihop ägg,mjölk, olja och SP i ca 1 minut.
Rör sedan ner mjölblandningen i äggvispet.
Fördela smeten i pappersformar för medium muffins. Fyll till lite mer än hälften.
Tryck ner en chokladbit i formen så den hamnar i mitten när dom gräddas.
Grädda i 15-17 minuter i mitten av ugnen.
De blev inte särskilt vackra, men goda :)
Tror att dessa blir toppen med godisgrädde på - med smak av marabou polka naturligtvis :)
Går förmodligen utmärkt med vispad grädde, glass eller fruktblandning till också
Mums, lät supergott!
SvaraRaderaDe blev riktigt goda - lagomt smuliga utan att vara torra... Estetiskt fanns det väl mer att önska, men smaken var det inget fel på :)
SvaraRaderaObs! Marabou Polka innehåller spår av vete så muffinsen är egentligen inte glutenfria. Viktigt att veta för de som har celiaki och måste äta strikt glutenfri kost.
SvaraRadera