Tårtbotten - 2 st 20cm eller 1 st 26cm rund springform
2 dl vetemjöl
2msk majsstärkelse (maizena)
1 tsk bakpulver
4 stora ägg
2 tsk SP (Sponge Cake Stabilizer)
Saften från en halv apelsin
1/2 dl mjölk
2 dl socker
50 g smält smör
Blanda alla ingredienser förutom smör i en bunke, börja med att mixa ihop det på låg fart i några sekunder. Öka sedan hastigheten på maskinen och kör på hög hastighet i ca 12 minuter. Sakta sedan ned tempot och blanda i det smälta smöret och blanda ytterligare ett par minuter. Jag satte sedan smeten i två springformar á 20 cm - den ena av dem fick jag hem idag från Lyckas med mat
Sedan är det - skjuts in i ugnen - 175°C - ca 25 minuter (naturligtvis längre tid om du använder dig av bara en form)
Anledningen till att jag använder SP i det mesta av det jag bakar är att smeten blir gräddmjuk och fluffig utan onödig bearbetning, och bakverken är mycket jämnare höjdmässigt med SP än utan.
| Beställningen från Lyckas Med Mat |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar