Receptet till Suksesskrämen hittar du här
Vaniljkaka - 175°C - 20 min
2 vaniljstänger, frön från dessa
1 3/4 dl socker
1/2 dl grädde
3 stora ägg
2 tsk vaniljextrakt
2 1/4 dl mjöl
2 msk maizena redning
3/4 tsk bakpulver
180 g smör
Blanda vaniljfrön och socker. Vispa lätt ihop ägg och vaniljextrakt. Blanda mjöl, maizena och bakpulver. Tillsätt det rumsvarma smöret och hälften av äggblandningen. Blanda ordentligt med köksmaskin. Tillsätt resten av äggsmeten. Blanda ordentligt. Till slut, häll i grädden. Mixa några minuter till. Placera smeten i formarna - jag har använt dessertbakformar från Wilton... Köpt här
Jag använder mig av denna form för att lätt (och snyggt) kunna fylla kakorna med frosting/kräm/glass/grädde/frukt
Denna gång blev det alltså Succékräm och osockrade hallon som fick pryda vaniljkakan...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar