Lyckas Med Mat

Lyckas Med Mat
Lyckas med mat

måndag 30 januari 2012

Chokladcupcakes med nutella och chokladfrosting

Chokladcupcakes - Ett recept från Allt om mat

Muffinsen kan bakas och förvaras i frysen. Bara att ta fram och breda på sin favorittopping.

16 muffins - 175°C - ca 15 min

Ingredienser
100 g mörk choklad
50 g smör
1,75 dl mjölk
2 st ägg
1,5 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 krm salt

Tillagning
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Grovhacka chokladen, smält smöret och blanda ner choklad och mjölk. 
3. Vispa ägg, råsocker och vaniljsocker fluffigt. 
4. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt. Vänd ner choklad- och mjölblandningen i äggsmeten. 
5. Ställ pappersformarna en muffinsplåt för att smeten inte ska rinna ut.  Fyll formarna till 2/3 och grädda mitt i ugnen ca 15 min. 
6. Låt muffinsen svalna. Gör toppingen.

För att få mina cupcakes ännu smarrigare så gjorde jag en ganska ordentlig grop i vardera cupcake och fyllde gropen med nutella innan jag spritsade frostingen över (som jag hade lite moccaessens och hasselnötsessens i)

Chokladfrosting
Ingredienser
100 g Philadelphiaost

60 g mjukt smör

300 g (1pkt) florsocker med chokladsmak

0.5 st citron, saften
Gör så här
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i Philadelphiaosten. Bred den på dina muffins och garnera med strössel eller blommor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar