Vaniljsmulrutor - liten långpanna - 225°C - 12-15 min
4 dl vetemjöl
2 dl socker
½ dl vaniljsåspulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
125 g smör
2 ägg
½ dl grädde
1 dl mjölk
Börja med att förvärma ugnen till 225°C. Smörj och bröa en liten långpanna (eller använd bakplåtsfolie).
Hacka snabbt ihop 3 dl av mjölet med socker, vaniljsåspulver, vaniljsocker, bakpulver och smör i en matberedare.
Ta undan 2 dl av den smuliga massan och tillsätt den sista dl med mjöl, samt ägg, grädde och mjölk - blanda hastigt ihop till en slät smet.
Bre ut smeten jämnt i formen och strö över de sparade smulorna.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 12-15 minuter. Skär i rutor då kakan kallnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar