Testade (för första gången) att tina frysta äggvitor och sedan vispa dem till marängsmet - och det gick alldeles utmärkt :)
Marängkakor med smörkräm - 175°C - 15-20 minuter
Ingredienser
Maräng:
8 äggvitor
600 g florsocker (två paket)
400 g sötmandel (två påsar)
Smörkräm:
2 äggulor
200 g margarin
2 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
Beskrivning:
Mal mandeln.Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt florsocker och den malda mandeln. Spritsa ut marängen på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175°C ca 15-20 min. Låt ligga en stund, lossa försiktigt. Är de svåra att lossa från papperet - vänd dem upp och ner och lägg en blöt handduk på.
Blanda allt till smörkrämen för hand eller med elvispen. Smöra en maräng med smörkrämen och lägg en maräng på.
Recept från www.matklubben.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar