Har idag börjat baka det fika och de desserter som Gästgiveriet vill ha... Började med en fotbollskaka (jag har dubblat receptet och då blev det perfekt till min långpanna som tillhör ugnen, då var jag naturligtvis tvungen att förlänga tiden i ugnen något)
Apelsinen gav kakan en oväntat frisk smak
...
Here we go :)
FOTBOLLSKAKA - 175°C - ca 20 min
Ingredienser
150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
270 g mjöl
1 tsk rivet apelsinskal
1 dl apelsinjuice
Mörk chokladfrosting
0,5 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
1 dl florsocker
3 msk kokosflingor
0,5 msk kakao
Ljus chokladfrosting
0,5 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl florsocker
3 msk kokosflingor
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och vetemjöl i en skål.
Rör ner det i smeten. Tillsätt smör, apelsinskal och pressad saft.
3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 22x34 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.
4. Låt kakan svalna. Gör under tiden den ljusa och mörka frostingen till kakan på samma sätt.
5. Koka upp grädden i en liten kastrull. Bryt chokladen i bitar.
Dra kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält.
Blanda ner florsocker, rör tills sockret smält. Blanda kokos med kakao i en plastpåse och skaka den.
6. Bred ljus frosting över halva kakan, mörk på andra halvan.
Strö vit kokos över den vita frostingen och mörk över den mörka chokladfrostingen. Skär kakan i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar