Nästa del av beställningen på gång :)
Dubblade receptet och delade upp smeten i tre pajformar á 14 dl...
Enjoy :)
Ananaskaka med kokostäcke - rund springform ca 24cm - 200°C - 20+20 minuter)
BOTTEN
2 burkar (á 435 g) krossad ananas
2 ägg
2,5 dl socker
1 tsk SP
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
KOKOSTÄCKE
4 msk smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl kokosflingor
1 msk vaniljsocker
SERVERING
lättvispad grädde
Smörj och bröa en rund springform, ca 24 cm. Låt ananasen rinna av i durkslag, pressa gärna ur lite extra med händerna.
Vispa ägg, socker och SP vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd växelvis ner mjölblandning och vatten i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20 min.
Kokostäcke:
Blanda alla ingredienser förutom vaniljsockret i en kastrull. Låt koka upp och sjuda några minuter. Rör hela tiden så att smeten inte bränner vid. Blanda i vaniljsockret mot slutet.
Fördela ananasen på den halvgräddade kakan och bred ut kokossmeten ovanpå. Ställ tillbaka i ugnen och grädda ytterligare 20 minuter. Täck mot slutet om ytan verkar bli för mörk.
Servera med lättvispad grädde...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar