Lyckas Med Mat

Lyckas Med Mat
Lyckas med mat

torsdag 16 juni 2011

Middagstips...

Gryta vin chaud


Den här har vi haft till middag för någon dag sedan :) Fast vi hade naturligtvis viltkött och viltfond i stället...

Recept och bild från arla.se  

Gryta vin chaud

Apelsin och kanel ger häftig smak åt vår köttgryta.

Ingredienser

4 port

600 g benfritt nötkött,
t ex högrev, rostbiff eller innanlår
smör
1 krm svartpeppar
1 tsk kanel
1 krm mald kryddnejlika
3 lagerblad
2 dl rödvin eller matlagningsvin
2 msk konc. kalvfond
1 msk kinesisk soja
tunt skal från 1/4 apelsin
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde

Gör så här

Skär köttet i bitar. Bryn det i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Krydda med peppar, kanel, kryddnejlika och lagerblad. Häll på vin, kalvfond och soja. Låt grytan koka ca 1 timme tills köttet känns mört. Strimla apelsinskalet. Vispa ut mjölen i grädden. Rör ner apelsinskal och grädde. Låt grytan koka ytterligare några min. Servera med pressad potatis och lättkokta grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar