Kollegorna uppskattade den mycket och min svärmor sa att den numera är nr 1 :)
Citronfromagekaka
Botten:
9 st Oreokex
3 st Sportlunch (chokladkakor)
200 g smör
Mixa kexen och chokladkakorna. Smält smöret och låt det kallna. Mixa sedan ihop allt. Bred ut i en springform, ca 26 cm, men lämna en liten ”rand” längst ut mot formkanten. Ställ botten i kylen för att kallna.
Fyllning:
2 frp Citronfromage
Blanda enligt anvsiningarna och bred ut på den kalla botten. Om kakan ska stå i kylen tills nästa dag, blanda i 3 blad gelatin (följ anvisningarna även där). Ställ i kylen.
Topp/lock
1 pkt Citrongelé
Gör gelén enligt förpackningen, men i stället för 5 dl kokande vatten tar du bara 4 dl. Låt gelén svalna helt innan du häller den på fromagen - låt stå i kylskåp i minst 2 timmar innan servering...
Garnering
3 dl vispad grädde
NonStop
Bred grädden över kakan innan servering och strö ev Non Stop över...
Ät & Njut :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar