Ananasmuffins med kokosfrosting - 175°C - ca 20 min
100 g smör
2.5 dl socker
0.5 dl mörkt muscovadosocker
4 ägg
5.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kokosextrakt
2 dl ananasjuice
3 dl krossad ananas
Garnering
Kokosfrosting
Rör smöret och sockret lätt och luftigt. Rör i äggen - ett i taget. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker tillsammans med ananasjuice, kokosextrakt och vänd sedan ner den krossade ananasen.
Fördela smeten i muffinsformar, ställ mitt i ugnen på 175°C ca. 20-25 min. Testa kakan med en sticka om det fastnar någon smet så får du låta den stå inne lite till.
Du kan dekorera kakan med lite siktat florsocker om du inte vill göra kokosfrosting
Kokosfrosting:
2 dl créme fraiche
1½ dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl kokosflingor
Kokosfrosting:
Blanda samman créme fraiche och socker i en bunke. Blanda tills sockret löst upp sig.
Vispa grädden ganska hårt Ha i kokosen i créme fraiche blandningen. Blanda. Ha sist i grädden och blanda ordentligt.
Låt stå i kylen minst 3 timmar så att fyllningen stabiliserar sig (kokosen suger åt sig vätska och blir mjuk och god)
Sv:Jag kommer sakna dig med Marlene! Tack för alla 3 år. :) Kram<3
SvaraRadera