Krämiga Brownies med Knäckglasyr
För30 personer.Uppladdad av: hon_duvetjag |
Ingredienser
Kakan:4 ägg
100 g smör eller margarin
50 g kokosfett
½ dl mjölk
100 g mörk choklad
100 g vit hackad choklad
50 g nougat
2 dl socker
½ dl sirap
1 msk rom
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
100 g blandade hackade nötter
3 dl mjöl
Glasyr:
25 g smör
1 dl (visp)grädde
1 dl sirap
½ dl socker
1 msk rom
Gör så här
Smält allt fett tillsammans med den mörka chokladen och nougat i en kastrull. Häll i mjölken och låt det koka i en minut.
Ta bort från plattan så fort det smält och tillsätt rom.
Rör ihop ägg, socker och sirap i en skål, vispa inte.
Rör i mjöl, vaniljsocker, kakao, nötter och vit choklad.
Häll i chokladsmeten och rör ihop.
Häll i en medelstor långpanna, smöra och bröa om det inte är teflon
Sätt in i ugnen 15 min 175 grader
Glasyr:
Smält smöret i en kastrull, gärna teflon.
Häll på grädde, sirap, socker och koka på hög värme i ca 10 min, häll i romen.
Stick små hål i kakan med en sticka och bred på glasyren.
Låt svalna och skär sedan i 30 rutor.
Ta bort från plattan så fort det smält och tillsätt rom.
Rör ihop ägg, socker och sirap i en skål, vispa inte.
Rör i mjöl, vaniljsocker, kakao, nötter och vit choklad.
Häll i chokladsmeten och rör ihop.
Häll i en medelstor långpanna, smöra och bröa om det inte är teflon
Sätt in i ugnen 15 min 175 grader
Glasyr:
Smält smöret i en kastrull, gärna teflon.
Häll på grädde, sirap, socker och koka på hög värme i ca 10 min, häll i romen.
Stick små hål i kakan med en sticka och bred på glasyren.
Låt svalna och skär sedan i 30 rutor.
Recept från Matklubben.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar