VANILJMUFFINS - GRUNDRECEPT
16-20 st (beroende på storlek)
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk äkta vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
2 ägg
125 g smör
1,5 dl mjölk
Gör så här:
Häll alla torrvaror i en matberedare och kör runt kort så att det blandar sig ordentligt. Ha i smör i mindre bitar, ägg och mjölk och kör matberedaren snabbt tills allt blandat sig. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och klicka i smeten i formarna. Grädda i 12-18 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.
Har du ingen matberedare så kan du vispa ihop ingredienserna med elvisp, se då till att smöret är rumsvarmt.
Jag har även försökt att byta ut vetemjölet mot glutenfri mix (samma mängd) och det gick alldeles utmärkt!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar