Matkornspytt med kyckling och blandade grönsaker
Jag tycker inte om curry så det uteslöt jag... Gott som tusan tyckte både jag, maken och barnen...
Serverade med smaksatt creme fraiche
För 4 personer - ca 30 minuter
500 g kycklingfilé
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 morot
smör och rapsolja
1 tsk curry
salt och peppar
2 dl matkorn
4 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond.
1. Skala och hacka den gula löken. Skölj och skär paprikorna i små bitar. Skala och skär moroten i små tärningar. Avsluta med kycklingköttet som delas i mindre bitar med cirka 1 centimeters sida. Tvätta händer och redskap noga.
2. Lägg matkornet i en kastrull, tillsätt vatten och fond. Låt allt koka upp och sjuda sakta utan lock i 12 minuter. Rör då och då i kastrullen.
3. Bryn grönsakerna i lika delar smör och rapsolja. Efter någon minut tillsätts kycklingbitarna samt curry och allt får steka vidare under omrörning cirka 5 minuter. Salta och peppra.
Blanda kyckling och grönsaker med matkorn. Servera med råkostsallad på rårivna morötter, russin, olivolja, vinäger och ärtskott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar