White Lemon Cupcakes ( 24 medium cupcakes) - 180°C - ca 15-20 min
180 g smör
5 äggvitor
375 g socker
1 tsk vaniljfrön
2,7 dl mjölk
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
350 g mjöl
saft från 1/2 citron
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Mixa smöret poröst. Tillsätt socker och blanda vidare. Separera äggvitorna och äggulorna. Tillsätt vitorna, lite åt gången och mixa ordentligt.
Häll i citronsaften och vaniljfröna. Efter du mixat detta in i smeten rör du i mjölblandningen och mjölken i några omgångar. Blanda noggrant med slickepott. Häll i muffinsformar och grädda 15-20 minuter (beroende på hur stora formar du använder)
När muffinsen svalnat, gröp ur en liten bit i mitten och fyll med lemon curd, vaniljkräm, färska bär eller annat smaskigt.
Chocolate Cupcakes ( 24 medium cupcakes) - 180°C - ca 15-20 min
180 g smör
5 äggvitor
375 g socker
1 tsk vaniljfrön
3 dl mjölk
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
350 g mjöl
3 msk kakao
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Mixa smöret poröst. Tillsätt socker och blanda vidare. Separera äggvitorna och äggulorna. Tillsätt vitorna, lite åt gången och mixa ordentligt.
Häll i vaniljfröna. Efter du mixat detta in i smeten rör du i mjölblandningen och mjölken i några omgångar. Blanda noggrant med slickepott. Häll i muffinsformar och grädda 15-20 minuter (beroende på hur stora formar du använder)
När muffinsen svalnat, gröp ur en liten bit i mitten och fyll med nutella eller annat smaskigt.
Godisgrädde - nutella
3 dl vispgrädde
150-180 g nutella
Jag blandade nutellan med grädden i en kastrull. Låt smälta ihop på SVAG värme - det får INTE koka. Ställ sedan i kylen minst 6 timmar - vispa som vanlig grädde och spritsa över choklad cupcakesen.
Garnera med lite chokladpärlor
Godisgrädde - fox citron
3 dl vispgrädde
150 g fox citronkola
Jag blandade kolan med grädden. Låt smälta ihop på SVAG värme - det får INTE koka. Ställ sedan i kylen minst 6 timmar - vispa som vanlig grädde och spritsa generöst över lemon cupcakesen.
Garnera med citronströssel
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar