Leilas söta kladdkaksmuffins
En blandning mellan muffins och kladdkaka i en och samma bakelse.
2 st ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Vispgrädde och färska bär till garnering
1 sats blir 16 stycken muffins.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.
Som garnering använde jag mig av godisgrädde...
4,5 dl vispgrädde
280 g marabou polka
Smälte ihop chokladen och grädden på SVAG värme i en kastrull, viktigt att det inte kokar. Ställ sedan i kylen tills nästa dag då du vispar den som vanlig grädde till önskad konsistens - klicka ut i fördjupningen och garnera med lite polkaströssel
KLART!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar