torsdag 9 maj 2013
Mjuk farin- och chokladkaka
Långpannekaka - 170°C - ca 40 minuter
Botten:
6 ägg
6 dl mjukt brunt farinsocker
9 dl vetemjöl
6 msk kakaopulver
3 tsk mald kardemumma
3 tsk mald kanel
3 tsk bakpulver
3 dl mjölk
300 g smält smör
Glasyr:
10 dl florsocker
8 msk kallt kaffe
Chokladströssel
Så här gör du:
Värm ugnen till 175 grader. Vispa ägg och farinsocker pösigt, gärna med elvisp.
Blanda mjöl, kakao, kardemumma, kanel och bakpulver i en skål.
Rör ner blandningen i äggvispet tillsammans med flytande margarin och mjölk.
Klä en stor långpanna med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan.
Grädda
Medan kakan kallnar i långpannan, gör glasyren: Rör ihop florsocker och kaffe. Bred glasyren över den avsvalnade kakan, strössla, och låt glasyren stelna innan du skär upp kakan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar