Lyckas Med Mat

Lyckas Med Mat
Lyckas med mat

söndag 25 november 2012

Julbrownies


Julbrownies
Det här behövs till 24 st:
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
3 dl socker
75 g valnötskärnor
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk nejlikor
Glasyr:
50 g mörk blockchoklad
25 g smör
1 3/4 dl florsocker
2 msk kallt starkt kaffe
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
valnötskärnor
Ugn: 200°

Gör så här
1. Smält matfettet i en kastrull. Skär chokladen i små bitar och lägg ner dem i kastrullen. Låt chokladen smälta på svag värme. Rör om.
2. Vispa samman ägg och socker. Grovhacka valnötterna och blanda samman dem med mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, ingefära och nejlikor. Rör ner det i äggsmeten. Rör till sist ner chokladsmöret i smeten.
3. Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Kakan ska vara lite lös inuti. Låt kallna.
4. Skär chokladen till glasyren i små bitar. Lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med matfettet i klickar. Låt smälta i vattenbad. Ta upp skålen och sikta ner florsockret. Tillsätt kaffe och vaniljsocker. Rör till en tjock glasyr.
5. Bred glasyren över kakan. Skär kakan i fyrkanter och garnera varje bit med en valnötskärna. Du kan också skära långa längder och garnera dem.

Bild och recept från http://www.hemmetsjournal.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar