Här kommer receptet...
botten:
500 g mandelmassa
3 äggvitor
Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en slät smet. Bred ut i långpanna och grädda ca 10- 15 minuter i 200 grader varm ugn. Låt svalna (mycket viktigt annars smälter smörkrämen)
Kräm:
225 g smör
3 dl florsocker
3 äggulor
2-3 msk kakao
Ett par matskedar konjak
Rör ihop smör och florsocker. Blanda ner äggulor och kakao. Bred ut krämen på den kalla bottnen. Ställ att stelna i kylen eller frysen.
Garnering:
175 g mörk blockchoklad
Några droppar matolja
Smält 175 g mörk blockchoklad + några droppar matolja. Bred ut den smälta chokladen över kakan. Skär i rutor med varm kniv, annars spricker chokladen.
Originalrecept från:
Även bilden kommer från ovanstående blogg...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar