Skärtorsdagskaka - 175°C - 15-20 min - långpanna (den större)
Ingredienser
300 g smör
4,5 dl socker
3 ägg
1,5 dl kakao
3 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
Glasyr
2 dl vispgrädde
2 msk sirap
100 g mörk blockchoklad
2 dl socker
100 g smör
Gör så här
Smält smöret och rör ner socker och ägg.
Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Rör ner blandningen i kastrullen och bred ut den i långpanna med bakpapper. Grädda i 175 grader i 15–20 minuter.
Blanda grädde, socker, sirap och blockchoklad i en gryta. Koka under omrörning i 15–20 minuter. Tag av kastrullen och vispa i smöret i grytan i bitar.
Bred smeten över kakan. Låt kakan stå över natten
Den här var godaste fikat jag ätit på länge... Tur att du har bytt arbetslag så jag får njuta av ditt fika fler gånger. Tack!!! =)
SvaraRadera