Minimuffins - 200°C - ca 10 min - ca 24 st
Ingredienser
100 g smör
5 msk mjölk
2 ägg
1.5 dl råsocker eller strösocker (jag blandade rörsocker och strösocker
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 tsk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
Muffinsformar, modell mindre...
Förslag på smaksättning:
½ msk kakao
eller
½ dl hackad choklad
eller
rivet skal från ¼ citron
eller
½ dl färska eller djupfrysta bär
eller
½ dl russin
Garnering
Godisgrädde
5 dl grädde och 300 g dumle pepparkaka får smälta ihop på svag värme (utan att koka), ställes i kylen över natten (helst men minst 6 timmar) och vispas sedan som vanlig vispgrädde
Gör så här
Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men koka inte. Vispa upp ägg och socker lätt. Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Häll upp i pappersformar på muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 10 minuter.
Plåten köpt hos www.lyckasmedmat.se
Dumle pepparkaka godisgrädde:
3 dl grädde
180 g dumle pepparkaka
Smält ihop chokladen och grädden på SVAG värme i en kastrull, viktigt att det inte kokar. Ställ sedan i kylen tills nästa dag då du vispar den som vanlig grädde till önskad konsistens
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar