Kladdkaka i portionsformar - 10 st - 200°C - 5+5 min
100 gram smält smör
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl kakao
2 st stora ägg
30 st hallon, frysta eller färska
Superenkla och farligt goda kladdkakor med ett krämigt inre. Servera till kaffet eller som dessert.
GÖR SÅ HÄR
1. Låt det smälta smöret svalna något.
2. Lägg i alla torra ingredienser och blanda ihop.
3. Rör ner äggen.
4. Fördela smeten i 10 st aluminiumformar (behöver ej smörjas) och grädda 5 minuter i 200º. Tag ut formarna och stick ner 3 st hallon i varje och grädda ytterligare 5 minuter.
5. De ska vara kladdiga i mitten. Övergrädda inte.
Serveringsförslag: Vispad grädde
källa: www.kokaihop.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar