Lyckas Med Mat

Lyckas Med Mat
Lyckas med mat

måndag 12 december 2011

Kladdkaka i portionsform

Kladdkaka i portionsformar - 10 st - 200°C - 5+5 min

100 gram smält smör
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl kakao
2 st stora ägg
30 st hallon, frysta eller färska

Superenkla och farligt goda kladdkakor med ett krämigt inre. Servera till kaffet eller som dessert.

GÖR SÅ HÄR
1. Låt det smälta smöret svalna något.
2. Lägg i alla torra ingredienser och blanda ihop.
3. Rör ner äggen.
4. Fördela smeten i 10 st aluminiumformar (behöver ej smörjas) och grädda 5 minuter i 200º. Tag ut formarna och stick ner 3 st hallon i varje och grädda ytterligare 5 minuter.
5. De ska vara kladdiga i mitten. Övergrädda inte.
Serveringsförslag: Vispad grädde

källa: www.kokaihop.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar