Minibiskvier
Biskvibottnarna blev perfekta i storlek och en sats räckte precis till 48 st - alltså så många "ringar" det finns på makron-mattan
Bottnar:
275 g mandelmassa
1.5 dl socker
2 äggvitor (medelstora)
Fyllning:
250 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
3 msk kallt starkt kaffe
1 krm moccaessens
Garnering:
150 g mörk blockchoklad
20 g cocosfett
Finfördela mandelmassan i matberedare. Blanda med sockret och äggvitorna. Vispa tills du har en pösig smet.
Spritsa ut smeten till små runda kakor, ca 4 cm i diameter, på bakplåtspapper. Låt stå ca 30 min i rumstemperatur (eller så gör man som jag och smörjer makron-mattan och spritsar smeten på den)
Grädda bottnarna längst ned i ugnen, 175°C, 15-20 min. Låt kallna på plåten.
Vispa det rumsvarma smöret, florsockret och vaniljsockret till en luftig kräm. Tillsätt gulorna ett i taget. Smaksätt med kaffe och moccaessensen.
Bred smörkrämen på kakornas undersida, så det blir en liten kulle. Ställ kakorna kallt i minst 30 min, helst längre.
Smält chokladen och cocosfettet i vattenbad - doppa sedan krämsidan i chokladen- låt kallna/stelna - doppa två gånger om det behövs - låt i så fall chokladen stelna mellan gångerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar