Lyckas Med Mat

Lyckas Med Mat
Lyckas med mat

måndag 12 december 2011

Fluffiga glutenfria muffins

Fluffiga glutenfria muffins - 200°C - ca 10 min
  

Ingredienser
2ägg
3dl glutenfri mjölmix
2dl socker
50 gram smör
1 dl mjölk
2tsk bakpulver

Instruktioner

Ta fram två bunkar, häll äggvitorna i den ena bunken och äggulorna i den andra. häll i sockret i bunken med äggulor och rör om tills sockret och äggulorna är samman rörda.
Blanda bakpulvret med mjölet och häll i det med ägg och socker blandningen. Smält smöret. Växla med att hälla i smöret med mjölken medan du rör om. Smeten ska bli tjockare än vanlig muffinssmet, sen ska du vispa äggvitorna till hårt skum och röra försiktigt ned dem i muffinssmeten.
Häll upp i muffinsformar och sätt in i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Ät och njut...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar