Cheesecake med pepparkaka och choklad - 175°C - 8-10 min
Portioner: 8
Ingredienser
75 g smör
150 g pepparkakor
250 g vit choklad
75 g mörk choklad
400 g färskost av philadelphiatyp
1 dl kesella (10%)
1 dl socker
lingon att garnera med
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret och mixa det med pepparkakorna i en matberedare till en smulig deg. Tryck ut på bottnen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, gärna en hjärtformad. Grädda bottnen i 8-10 minuter.
Smält den vita chokladen i ett vattenbad och ta från värmen. Grovhacka den mörka chokladen.
Blanda färskost, kesella och socker. Tillsätt den smälta vita chokladen, lite i taget, under ständig omrörning. Blanda ner den hackade chokladen.
Fyll formen och ställ kallt ca 4 timmar. Garnera med lingon runt kanten.
Recept från www.ica.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar