Chokladmakroner med jordgubbssmörkräm - 125°C - ca 20 min
170 g siktat florsocker
90 g siktat mandelmjöl
2 msk kakao
90 g äggvita
2 msk strösocker
Väg upp och sikta ihop florsocker, mandelmjöl och kakao.
Vispa äggvitan fluffig, tillsätt sockret och fortsätt vispa tills du har en blank och fin maräng.
Vänd ner den torra blandningen i marängen, blanda tills du har en jämn smet.
Spritsa ut rundlar stora som fem-kronor på bakplåtspappersklädda plåt(ar). Låt kakorna vila på plåten minst 45 min. Då torkar ytan och kakorna blir finare. Annars kan du använda dig av makronmatta från Lékué - då ökar chansen att alla blir lika stora :)
Grädda på ugnens nedersta fals, 125°C, ca 20 min. Kakornas överdel ska fortfarande vara blek men underdelen ska släppa från pappret om du provar lyfta dem. Låt kakorna svalna.
Jordgubbssmörkräm:
175 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
3 st äggulor
1 msk mixade jordgubbar
1 krm jordgubbsessens
Jordgubbssmörkräm: Rör smöret mjukt. Blanda ner socker och äggulor. Vispa till en slät kräm med elvisp. Blanda i jordgubbarna och essensen och vispa ner i smörkrämen och vispa krämen slät. Ställ den kallt en stund.
Spritsa smörkräm på en makron och lägg en annan makron som lock - förvaras i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar