5 normalstora ägg eller 6 st små
2 ¼ dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2-3 tsk bakpulver
Förvärm ugnen till 175°C. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver (sikta gärna). Blanda gärna med gaffel för att vara säker på att det blir blandat. Rör ned mjölblandningen i äggvispet - rör så lite som möjligt.
Smörj och bröa en en springform - ca 24 cm. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 min.
När tårtbotten svalnat - dela i tre delar.
För pepparkakstårtbotten - tillsätt bara några tsk pepparkakskrydda i smeten.
Hallonmousse:
230 g hallon
ev hallonessens
0.5 dl socker
1 msk vatten
4 plattor gelatin
3 dl vispgrädde
Lägg gelatinplattorna i blöt i kallt vatten. Blanda hallon, hallonessens om du vill, vatten och socker i en kastrull, värm och låt koka ett par minuter. En fördel kan vara att mosa hallonen mot kanten så du får ut mesta möjliga saft ur hallonen. Häll sedan hallonmoset i en sil, och pressa ut så mycket saft du kan (kom ihåg undersidan av silen). Pressa ut vattnet ur gelatinbladen och lägg ner dem i hallonsåsen. Rör om tills allt gelatin är upplöst och ställ åt sidan för att kallna.
När såsen kallnat - vispa grädden och vänd sedan försiktigt ned den i hallonsåsen. Ställ sedan i kylen tills du ska fylla tårtan.
Vit chokladmousse (6 port.)
Vit chokladmousse är en dessert som är perfekt att förbereda när man bjuder många på fest. Toppa den vita chokladmoussen med bär strax före servering.
Ingredienser
6 port
2 dl Arla® vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl Arla Köket Kesella® kvarg
Gör så här
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kvarg och sist grädden. Låt stå i kylen minst 1 tim. Fyll tårtan.
Our Buttercream Icing recipe is perfect for spreading or decorating. Follow our instructions to make it the ideal consistency you need.
Ingredients:
- 1/2 cup solid vegetable shortening
- 1/2 cup (1 stick) butter or margarine softened
- 1 teaspoon clear vanilla extract Easy-Add clear vanilla extract
- 4 cups sifted confectioners' sugar (approximately 1 lb.)
- 2 tablespoons milk
Makes:
About 3 cups of icing.Instructions:
Step 1
In large bowl, cream shortening and butter with electric mixer. Add vanilla. Gradually add sugar, one cup at a time, beating well on medium speed. Scrape sides and bottom of bowl often. When all sugar has been mixed in, icing will appear dry. Add milk and beat at medium speed until light and fluffy. Keep bowl covered with a damp cloth until ready to use.Step 2
For best results, keep icing bowl in refrigerator when not in use. Refrigerated in an airtight container, this icing can be stored 2 weeks. Rewhip before using.Step 3
For thin (spreading) consistency icing, add 2 tablespoons light corn syrup, water or milk.Recept från:
Arla
Tårtspecialisten
Wilton
Som täcke har jag sugarpaste, vit, och dekorationerna är rosafärgad sugarpaste. Den fina kron-utstickaren är köpt här
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar