Chokladmakroner med moccasmörkräm - 125°C - ca 20 min
170 g siktat florsocker
90 g siktat mandelmjöl
2 msk kakao
90 g äggvita
2 msk strösocker
Väg upp och sikta ihop florsocker, mandelmjöl och kakao.
Vispa äggvitan fluffig, tillsätt sockret och fortsätt vispa tills du har en blank och fin maräng.
Vänd ner den torra blandningen i marängen, blanda tills du har en jämn smet.
Spritsa ut rundlar stora som fem-kronor på bakplåtspappersklädda plåt(ar). Låt kakorna vila på plåten minst 45 min. Då torkar ytan och kakorna blir finare.
Grädda på ugnens nedersta fals, 125°C, ca 20 min. kakornas överdel ska fortfarande vara blek men underdelen ska släppa från pappret om du provar lyfta dem. Låt kakorna svalna.
Moccasmörkräm
Smörkräm:
100 g Svenskt Smör, rumsvarmt
1 ½ dl florsocker
2 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 tsk pulverkaffe
Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker, kakao och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och kaffet utrört i lite vatten. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar