Lyckas Med Mat

Lyckas Med Mat
Lyckas med mat

fredag 9 september 2011

Hallonmakroner

Hallonmakroner - 125°C - 20-25 min

Gudomliga, rosa, små hallonmakroner med mosade hallon och en ljuvlig fyllning av smörkräm med hallon. Makronerna blir extra vackra med röd hushållsfärg.

Ingredienser

ca 30 st
Kakor:
125 g skållad, skalad sötmandel
4 dl florsocker
1 ¼ dl äggvita, 3-4 äggvitor
½ dl strösocker
1 msk mosade hallon
1 krm röd hushållsfärg

Smörkräm:
100 g Arla® svenskt smör, rumsvarmt
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 msk mosade hallon
2 krm röd hushållsfärg


eller

Lakritssmörkräm:
100 g margarin/smör
1 ½dl florsocker
1 äggula
4 tsk vaniljsocker
4 tsk ekologiskt lakritspulver om man vill ha lakritssmak. - ska försöka med saltlakritsflakes och lakritsessens.


Gör så här
Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn. Blanda florsocker och mandel. Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min. Tillsätt hallon och hushållsfärg och vispa lite till så att färgen blir jämn. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet. Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen. Sätt ugnen på 125°. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt kakorna kallna.
Smörkräm
Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och hallonmoset. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåp.




Går bra att frysa!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar