Key Lime Pie med knäckebrödsskal - 175°C - ca 10 min
Ingredienser
1,5 dl grovt ströbröd av valfritt fullkornsknäcke, kör fint i mixer
100 g osaltat smör
2,5 dl farinsocker
1 tsk kanel
1,25 dl hackade rostade mandlar
1 tsk vaniljsocker
KEY LIME-KRÄM:
400 g kondenserad mjölk
6 st äggulor
6 st limefrukter, saften från
2 msk rivet limeskal
Limeskivor
Tillagning
1 Värm upp ugnen till 175º.
2 Blanda alla ingredienser och tryck ut blandningen i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Grädda pajskalet i 10 minuter och låt det sedan kallna.
Krämen:
1 Vispa kondenserad mjölk, äggulor, limesaft och limeskal över vattenbad i 8 minuter eller tills krämen tjocknat. Dra skålen från värmen och häll krämen i pajskalet. Låt pajen kallna i kylskåpet.
2 Dekorera med limeskivor före serveringen.
recept från www.alltommmat.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar