Lyckas Med Mat

Lyckas Med Mat
Lyckas med mat

onsdag 14 september 2011

Middagstips

Köttfärslimpa med gräddstuvad vitkål - ugn 200°C

4 portioner

Limpa:
 1 dl mjölk
 2 msk ströbröd
500 g nöt- eller blandfärs
 2 ägg
 1 riven gul lök
 2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
1,5 tsk salt
 1 tsk svartpeppar

Gräddstuvad vitkål:
 400 g vitkål
 1 msk smör
 1 dl grädde
1 dl vatten
1 tsk kummin
0,5 tsk salt
 0,5 tsk svartpeppar

Ugnstemperatur
200º


Gör så här
Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, tillsätt sedan resten av ingredienserna till köttfärslimpan. Forma färsblandningen till en rulle, cirka 5 centimeter tjock, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen till en innertemperatur på 65-68 grader, använd en stektermometer, cirka 20 minuter.

Skär kålen i mindre bitar. Smält smöret i en rymlig panna eller wok och stek kålen 3-5 minuter. Tillsätt grädde, vatten och kummin. Stek ytterligare 2 minuter under omrörning. Salta och peppra.

Servera gärna med potatismos, kokt potatis eller klyftpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar