Köttfärslimpa med gräddstuvad vitkål - ugn 200°C
4 portioner
Limpa:
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
500 g nöt- eller blandfärs
2 ägg
1 riven gul lök
2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
1,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Gräddstuvad vitkål:
400 g vitkål
1 msk smör
1 dl grädde
1 dl vatten
1 tsk kummin
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Ugnstemperatur
200º
Gör så här
Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, tillsätt sedan resten av ingredienserna till köttfärslimpan. Forma färsblandningen till en rulle, cirka 5 centimeter tjock, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen till en innertemperatur på 65-68 grader, använd en stektermometer, cirka 20 minuter.
Skär kålen i mindre bitar. Smält smöret i en rymlig panna eller wok och stek kålen 3-5 minuter. Tillsätt grädde, vatten och kummin. Stek ytterligare 2 minuter under omrörning. Salta och peppra.
Servera gärna med potatismos, kokt potatis eller klyftpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar