Lyckas Med Mat

Lyckas Med Mat
Lyckas med mat

tisdag 20 september 2011

Banankaka

Banankaka - 175°C - ca 45 min

En mycket god och saftig banankaka. Perfekt att göra om du har några bananer med brunt skal. Den övermogna bananen ger en god smak till kakan

Ingredienser
3 ägg
1 dl brun farin
½ dl råsocker
½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
3-4 mogna bananer
1 dl flytande eller smält margarin
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk

Gör så här
(istället för brunt farin+råsocker kan du ta totalt 2 dl socker)

Vispa ägg och socker pösigt. Elvisp går att använda till hela detta receptet. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt, rör till en jämn smet. Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt de mosade bananerna, margarin, vetemjöl och mjölk, rör allt till en jämn smet.

Häll smeten i en bröad form, ca 22 cm i diameter.

Grädda mitt i ungen i 175 grader i 45 minuter.

Låt kakan svalna några minuter, vänd sedan över den på ett fat. Låt den svalna ytterligare med formen över.

Till servering kan de vara fint att sikta lite florsocker över, servera som den är eller med en klick grädde, vaniljvisp eller glass.

Banankakan håller sig bra i kylskåpet och blir nästan godare efter 1-2 dagar. Banankakan går bra att frysa.
recept från www.matklubben.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar