Kakor
170 g florsocker
110 g siktat mandelmjöl
90 g äggvita
2 msk strösocker
1 msk pressad citron
några droppar gul hushållsfärg
Saltlakritssmörkräm
100 g margarin/smör
1 ½dl florsocker
1 äggula
4 tsk vaniljsocker
4 tsk saltlakritsflakes, lakritspulver och lakritsessens. Ska även blanda i lite saltlakritssås.
Blanda florsocker och mandel. Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min. Tillsätt citronsaft och hushållsfärg och vispa lite till så att färgen blir jämn. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet. Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila minst 40 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen. Sätt ugnen på 125°. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt kakorna kallna.
Smörkräm
Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och lakritspulvret. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar