Botten:
200 g digestivekex
2 dl cornflakes
2 msk vaniljsocker
125 g smör
200 gram ljus choklad
Fyllning:
1 liter hallon
1 liter vispgrädde
1/2 dl apelsinjuicekoncentrat
2.5 dl gelésocker multi
Klä en form, ca 20X30 cm, med plastfilm. Krossa kexen och blanda dem tillsammans med cornflakes och vaniljsocker. Smält smöret och blanda i kexblandningen. Blanda noga innan blandningen trycks ut i formen. Ställ i kylskåp. Smält chokladen över vattenbad eller på svag effekt i mikron. Pensla chokladen över bottnen. När chokladen stelnat strös hallon över. Koka upp grädde, juicekoncentrat och gelésocker och låt koka 30 sekunder. Låt svalna något innan det hälls över hallonen. Ställ i kylskåp. Skär i rutor.
Ät & Njut :)
Ber om ursäkt för de dåliga bilderna men ni får iaf en känsla för smaskigheten :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar