Piña Colada Cupcakes
Ingredienser
115 g smör
0,8 dl ananasjuice (jag använde juicen från konservburken med ananasbitar)
2 tsk vaniljextrakt
3 ägg, stora
3,5 dl mjöl
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 dl ananas, hackade/krossade (pressa ur saften)
1 dl kokos, riven
En nypa salt
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och salt i en liten skål, lägg åt sidan. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop smör, ananasjuice och vanilj. Tillsätt ett ägg i taget. Sänk hastigheten till lägsta på vispen och häll i mjölblandningen lite i taget. Rör i ananas och kokos.
Fyll formarna till 3/4 och grädda i ca 20 minuter, tills tandpetaren som du sticker i mitten kommer ut torr. Låt svalna.
FROSTING:
500 g florsocker
40 g mjukt smör
0,6 dl vispgrädde
2 tsk vaniljextrakt
5 msk Pina Colada mix
1 msk rom
Kokos, riven och ev rostad
Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn och fin smet, spritsa ut på dina cupcakes och dekorera med kokosflingor om du vill...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar