Botten är en shortbread-botten och som topping är det lemon curd.
Lemon Butter Bar:
Shortbread botten:
150 g kallt smör
2 msk florsocker
2 msk socker
180 g mjöl
Mixa smör, florsocker och socker ljust och fluffigt. Tillsätt hälften av mjölet och mixa ordentligt, tillsätt sedan resten av mjölet och blanda vidare.
Klappa ut smeten i en liten bakform (15x15 cm) som jag täckt med bakplåtspapper. Tryck ut degen så den blir jämnt fördelad och nagga hål i degen med en gaffel.
Grädda på 175°C, ca 30 min - eller tills du ser att kanterna börjar få en gyllene färg
Lemon Curd
4 stora äggulor
150 g socker
120 g citronjuice
65 g mjukt smör
rivet skal från 2 citroner
Låt alla ingredienserna få rumstemperatur. Häll socker och äggulor i en kastrull och blanda väl. När sockerkristallerna nästan är upplösta placerar du kastrullen på spisen och värmer röran på medelvärme. Rör hela tiden.
Tillsätt smöret och blanda väl. När smöret smält tillsätter du citronjuicen... Efter 5-10 minuter börjar röran få konsistensen av en tjock sås, ta då bort kastrullen från spisen och tillsätt citronskal.
Häll röran över shortbreadbottnen och grädda ytterligare 10 min på 175°C. Låt kakan kallna, placera den i kylskåpet i ca 60 min så att lemon curden sätter sig. Sikta över florsocker vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar