White Lemon Cupcakes ( 24 medium cupcakes) - 180°C - ca 15-20 min
180 g smör
5 äggvitor
375 g socker
1 tsk vaniljfrön
2,7 dl mjölk
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
350 g mjöl
saft från 1/2 citron
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Mixa smöret poröst. Tillsätt socker och blanda vidare. Separera äggvitorna och äggulorna. Tillsätt vitorna, lite åt gången och mixa ordentligt.
Häll i citronsaften och vaniljfröna. Efter du mixat detta in i smeten rör du i mjölblandningen och mjölken i några omgångar. Blanda noggrant med slickepott. Häll i muffinsformar och grädda 15-20 minuter (beroende på hur stora formar du använder)
När muffinsen svalnat, gröp ur en liten bit i mitten och fyll med lemon curd, vaniljkräm, nutella, färska bär eller annat smaskigt.
Vit choklad frosting
4 dl florsocker
230 g mjukt smör
200 g vit choklad
2 msk vaniljextrakt
Häll florsockret i en djup skål, tillsammans med smöret. Mixa tills det blir ljust och poröst
Tillsätt den smälta vita chokladen och mixa några minuter till. Tillsätt vaniljextrakt och mixa lite till - blanda sedan i färger om du vill färga frostingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar