Det ser inte så fint ut med ordet "gris", när det ska vara mina goda bakverk... Men men - de heter ju så :)
En beställning från en kollega - hon skulle bjuda sina elever på fika. Detta blev resultatet...
Polkagrismuffins - 175°C - 30-40 min
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ca 1 dl krossade polkagrisar
50-75 g smält smör
1 dl mjölk
Förvärm ugnen till 175°C. Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggvitan så att den blir porös. Blanda i socker och äggula. Blanda mjöl, bakpulver och de krossade polkagrisarna i en separat skål. Blanda torrvarorna tillsammans med äggblandningen och tillsätt smör och vätska. Häll i formar och ställ in i ugnen i ca 30-40 minuter.
Godisgrädde
3 dl vispgrädde
180 g polkagrisar
Häll grädden och de grovt krossade polkagrisarna i en kastrull, och värm på SVAG värme tills polkan smält. Det får inte koka!!! Placera i kylen i minst 6 timmar, helst över natten - vispa sedan till sprits-konsistens och spritsa ut på dina muffins.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar